English Home

Welcome To Airsoft 4 all.com!

Letar ni efter häftiga upplevelser, träffa nya vänner eller motionera och ha roligt samtidigt? Då har ni kommit helt rätt.

 

Vad är Airsoft?

 

Airsoft är ett action liknande rollspel som ger personer möjligheten att återuppliva eller förverkliga sina vildaste och mest spännande militära fantasier. Likheterna med paintball är många, men så är även olikheterna. Airsoftvapen är i regel replikor av riktiga vapenmodeller, och drivs med el, fjäder eller gas. Skotten som skjuts är plastkulor med storleken 6mm, och eftersom det inte blir någon"markering" vid träff så är det ärlighetens regler som gäller. Eller som vi kallar det "Gentlemannaregler".

 

Det är i slutändan bara du som kan säga om du verkligen blev träffad eller inte vilket gör Airsoft till en sport/hobby som berikas av trevliga kombatanter och mycket kamratskap.

 

De olika speltyperna som finns runt om i Sverige varierar allt ifrån Milsim, CQB, Inomhus och utomhus spel. Vad betyder de olika då?

 

Milsim - militär simulering som försöker efterliknar militära insatser, ofta i skogsmiljö men kan också innebära bebyggelser. Här har vi oftast rätt höga krav på varje enskild spelare och dess utrustning men sådana regler kommer att informeras tydligt om inför kommande spel. Även användning av militära fordon kan förekomma.

 

CQB - vanligen efterliknar polisiära insatser i bebyggda områden. Dessa spel brukar vara mer lätta med kraven på varje enskild spelares utrustning och är ett bra spel för nybörjare att prova på.

 

"Söndagsspel" - Som namnet antyder är detta oftast bara en dag medans exempelvis milsim kan vara en till fyra dagar. Söndagsspelen brukar vara mellan 10:00 - 16:00 och är den vanligaste sortens av spel i dagens Airsoft Sverige. Dessa har oftast inga krav alls på utrustning utom så klart ögonskydd som alltid är obligatoriskt på alla spel.